Project:
LittleSunshine

In opdracht van LittleSunshine

WELCOME TO project Little sunshine

01

Waar het begon

Ik heb voor dit project een start-up gemaakt van een bedrijf. Je had keuze uit 5 verschillende bedrijven en ik heb gekozen voor Little Sunshine.


Little Sunshine is een bedrijf waar milieuvriendelijke kleding merken samen komen. Het doel van dit bedrijf is om dit soort merken een kans te geven en ook om de consument te laten zien dat de huidige kleding markt slecht voor het milieu is.

Wat ik heb gemaakt voor deze start-up is: Logo, Moodboard, Brandmunual, Persona en Kleur keuzes.

Gebruikte tools: Adobe Illustrator, Adobe XD, Photoshop en Adobe InDisgn .

begin

Ideeen

Het begon natuurlijk bij ideeën. Er had tientallen ideeën over het logo, de kleur en indeling. Na veel gebreinstormd te hebben kwam ik erachter dat ik eerst moest kijken wat het bedrijf belangrijk vondt en wat hun wouden uitstralen dus hier ben ik ook mee begonnen
Het bedrijf had 3 kernwoorden die zij belangrijk vonden dit waren: eerlijk, nieuwsgierig en plezier. Ik heb uiteindelijk voor het kernwoord eerlijk gekozen omdat deze het meeste het bedrijf omschreef. Uit eerlijk zijn nog is 3 andere woorden uit voorgekomen waarmee ik het bedrijf ga vormgeven, dit zijn : Milieu, openheid en relatie.

Kernwoorden

Persona

Na de kernwoorden ben ik een persona gaan maken. Ik heb als hoofdpersoon Johans van Dalen gekozen. Ik heb voor Johans gekozen omdat hij het type persoon is waar het bedrijf zich op gaat focussen. Johans houdt van mooie kleding, maar is wel bewust van het milieu. Ook vindt hij het belangrijk dat er meer aandacht moet komen voor vervuiling
Ook heb ik een noodboard gemaakt waar de woorden terug komen van het kernwoord: milieu, openheid en relatie. Ik heb geprobeerd om deze zo veel mogelijk terug te laten komen in de beelden.

Moodboard

Logo

Na dit alles werdt het tijd om aan het logo te beginnen. Toen ik begon met schetsen tekenden ik als eerst een zon om daarin de naam. Na tientallen ideeen kwam ik uiteindelijk bij het bovenste logo terecht.
Ik heb insta post en story's gemaakt voor Little Sunshine. Het belangrijkste was dat hetzelfde gevoel in elk ontwerp zat. Ook moest het natuurlijk bij het bedrijf passen daarom heb ik de kleuren uit het logo terug laten komen.

Socialmedia

Brandmanual

In het noodboard heb ik alle opdrachten samen gevat. Ook staat hier alle informatie in voor de klant zoals: de kleurcodes, logo herkenning en de typografie.
Natuurlijk kon de app niet missen. Dit is nog niet de originele maar het idee erachter is wel te zien en te ervaren.

app

Eind van het project Little sunshine